Sobrassada. L'essčncia del porc

Es tracta d’un acurat i molt ben documentat estudi, en el qual es detalla i analitza l’origen i evolució de l’elaboració de la sobrassada a les Illes Balears, tant la casolana com la industrial. Amb la intenció d’oferir una contextualització històrica, igualment es tracten aspectes com la història del porc a les illes, la tradició de les matances o porquejades o la presència de la sobrassada en la gastronomia tradicional o en la d’avantguarda. També es fa referència a la protecció i projecció que aquest producte ha tengut en les darreres dècades. Finalment, és d’agrair el recull que s’aporta sobre fraseologia i gloses relacionades amb la sobrassada, les matances i els porcs. La lectura d’aquest llibre ens permetrà conèixer molta informació sobre la sobrassada, farà que l’apreciem més encara, i, ben segur, també ens farà reflexionar sobre qui som la gent d’aquesta terra, d’on venim i cap on anam.

 

Del pròleg de Jaume Andreu Galmés

Professor d’Història de l’Art de la UIB

 
Autor: Vibot, Tomās
 
 
ISBN: 978-84-16416-32-5
Ediciķ: 1
Colˇlecciķ: Els Fiters
Pāgines: 182
Format: 14 x 21
Preu Format Paper: 18 €
Quantitat: Total: