Els homes bons
"Els Homes bons" és una recreació d'un dels moments històrics més fascinants de Pollença. Es tracta de finals del segle XIX i principis del XX, quan Guillem Cifre de Colonya, abans Coll, va materialitzar el seu gran projecte filantròpic a la seva terra natal.
Havent estudiat a Madrid, l'any 1879, Cifre de Colonya va tornar a Pollença i va fundar la primera escola fora de Madrid que seguia els postulats de la Institució Lliure d'Ensenyança. Un any després, va fundar una caixa d'estalvis associada a la institució per tal de fomentar l'estalvi entre els seus alumnes. Aquests són, precisament, els anys en què s'emmarca el present lliurament de les Aventures de'n Cerdà.
Després de la mort de Guillem Cifre de Colonya, el 1908 a Lió, l'escola va perdurar fins la Guerra Civil, moment en què fou clausurada per sempre. Ara bé, la Caixa d'Estalvis ha arribat fins al dia d'avui, igual que el llegat de Don Guillem Cifre de Colonya.
 
Autor: Salas, Pere

És llicenciat en Història per la UIB des de 1987, i el 1995 es va doctorar amb la tesi "Les estructures del poder local a la Mallorca rural (855-1898). És arxiver i bibliotecari de l'Ajuntament de Pollença i des de 1997 exerceix de professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB.
Entre les publicacions mé destacades cal citar: "El poder i els poderosos a les viles de Mallorca (1869-1989), Documenta Balear; "Guillem Cifre de Colonya. Un Sant que no anava a missa", El Gall Editor, 1999; "Historia de Pollença. Segle XX". Sa Nostra - Ajuntament de Pollença, 2001.
Juntament amb Antoni Marquès realitzà el llibre "Les possessions de Pollença" El Gall Editor i és coautor de "La guerra civil a Pollença", Documenta Balear, 2006.
En el camp dels documentals, destaca la seva labor com a guionista i director de "Un sant que no anava a missa", dedicat a la vida i obra de Guillem Cifre.


 
 
ISBN: 978-84-96608-94-8
Edició: 2008
Col·lecció: Les aventures den Cerdą
Pągines: 44
Format: 23,5x16
Preu:
Afegir a la Cistella