El menjar i les illes

«Vet ací una taula parada per gaudir a espipellades. Són papers trempats, de dies i menjars, un menú particular de petites emocions a l’entorn de la cuina i els plaers.»

«Parla sobre la taula i la gent del nostre país isolat, dels paisatges i dels rebosts que són pagesos i mariners, urbans, globals, nostrats, mesclats i contemporanis.»

«És un manifest i no és un manual ni una guia per la militància nostàlgica encara que crec que som, també, allò que hem menjat i esperam tornar a tastar, lluny de les passions historicistes i de canònics receptaris antics.»

«La cuina és la realitat fugaç, el paisatge comestible del territori, un dels rostres més amable del país, i també el llistat dels elements per a fer perviure les autorreferències pels autòctons i la seva terra.»

«La taula amb l’escriptura sobre cuina, la gastronomia, és un gran viatge d’exhibició i plaer, un tour repetit i una recerca sempre, als fogons, focs, cuines fredes i forns, uns caramulls de dubtes i d’intents per a completar el relat.»

 
Autor: Manresa, Andreu

Andreu Manresa i Montserrat (Felanitx, Mallorca, 1955) és periodista i escriptor. Llicenciat en Ciències de la Informació, fou fundador i ha estat secretari general del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. Ha fet feina a Diario de Mallorca, a Diari de Balears i a Radio Nacional de España, emissora de la qual fou el director a Balears i a Catalunya. Durant quatre anys, fou cap de premsa del Consell General Interinsular i, durant mig any, del Govern de les Illes Balears. Des del 1990 fins al 2015 fou el corresponsal del diari El País a les illes Balears. I, de l’any 2015 ençà, és director general de l’Éns Públic Radiotelevisió de les Illes Balears-IB3. Ha publicat, entre d’altres, els llibres següents: Joan Estelrich, obres essencials (1987); El Rey y Mallorca (1987), Felanitx, felanitxers (1994), Baleares S.A. (1996), Felanitxeràlia (1998), Paratges i personatges de «Balears S.A.» (2005), Invitació a la felicitat (2008).

 
 
ISBN: 978-84-16416-73-8
Edició: 1
Col·lecció: Taula parada
Pàgines: 280
Format: 24 x 22
Preu: 35€
Afegir a la Cistella