Sobrassada. L'essčncia del porc

Es tracta d’un acurat i molt ben documentat estudi, en el qual es detalla i analitza l’origen i evolució de l’elaboració de la sobrassada a les Illes Balears, tant la casolana com la industrial. Amb la intenció d’oferir una contextualització històrica, igualment es tracten aspectes com la història del porc a les illes, la tradició de les matances o porquejades o la presència de la sobrassada en la gastronomia tradicional o en la d’avantguarda. També es fa referència a la protecció i projecció que aquest producte ha tengut en les darreres dècades. Finalment, és d’agrair el recull que s’aporta sobre fraseologia i gloses relacionades amb la sobrassada, les matances i els porcs. La lectura d’aquest llibre ens permetrà conèixer molta informació sobre la sobrassada, farà que l’apreciem més encara, i, ben segur, també ens farà reflexionar sobre qui som la gent d’aquesta terra, d’on venim i cap on anam.

 

Del pròleg de Jaume Andreu Galmés

Professor d’Història de l’Art de la UIB

 
Autor: Vibot, Tomās

Tomàs Vibot Railakari (1973). Filòleg, escriptor, investigador i promotor cultural. Membre, entre altres institucions, del Grup d’Estudis Etnopoètics de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (Institut d’Estudis Catalans), Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i de la Societat Arqueològica Lul·liana. Professor i guia cultural en temes patrimonials, històrics, folklòrics i literaris. Col·laborador a diaris, publicacions culturals, revistes locals, butlletins històricoculturals i lingüístics. Coautor de diversos catàlegs de béns patrimonials. És autor, entre d’altres, dels llibres Sa Mola de Planícia. El vessant nord-oest; Son Bunyola, una mar de noms; Superna. Una vall a través de la història i la toponímia; La II República a Puigpunyent. 1931-1936; El rei En Jaume I: un heroi històric, un heroi de llegenda; Les possessions de Mallorca –4 volums–; Cases i posades de Mallorca –2 volums–; Les Pitiüses, per la passa i la mirada; El Comte Mal: entre la història i la llegenda; El Viatge de Juníper Serra; Antoni Despuig i Dameto: príncep de l’Església, príncep de les Arts; La possessió mallorquina; L’art capturat –2 volums–; Les possessions de Campos; Les possessions de Santa Maria; La sobrassada, l’essència del porc; etc. Ha presentat el programa “Un lloc amb història (IB3 TV)”.

 
 
ISBN: 978-84-16416-32-5
Ediciķ: 1
Colˇlecciķ: Els Fiters
Pāgines: 182
Format: 14 x 21
Preu: 18€
Afegir a la Cistella